AURINGONSUOJAKALVOJEN ASENNUSOHJEET TASOLASILLE

Asennuksessa tarvittavat työkalut:

 • Veitsi, jonka terä on ruostumatonta terästä
 • Ikkunaskraba
 • Kuminen ikkunanpesulasta
 • Musta kumilasta
 • Painesumutinpullo, jossa vettä ja 1 tl tiskiainetta
 • Nukkaamattomia pyyhkeitä

HUOM! Myymme kaikkia tarvitsemianne työkaluja


ENNEN ASENNUSTA TARKISTA, ETTÄ IKKUNAAN VOI ASENTAA AURINGONSUOJAKALVOA, ks. ohjekirja

ASENTAMINEN

 1. Mittaa lasikoko ja leikkaa kalvo. Kalvon voi hyvin leikata etukäteen ikkunassa ennen suojakelmun poistamista. Ikkunan voi myös pestä huolellisesti ja asentaa kalvon, ja leikata sen jälkikäteen, mutta suosittelemme leikkausta etukäteen. Tuloksesta tulee tällöin puhtaampi. Suojaa asennusympäristö hyvin pyyhkeillä.

  Pese ikkuna ensin hyvin, kastele se uudestaan ja aseta kalvo ikkunalle suojakelmuikkunaan päin. Leikkaa ensin yläreuna. Jos se on tehdassauma, sitä ei tarvitseleikata. Seuraavaksi vuorossa on oikea reuna. Merkitse oikea yläkulma, että tiedätmyöhemmin, miten päin asennat kalvon ikkunaan. Siirrä kalvoa hieman vasemmalle, jotta saat toleranssin molemmille puolille ja leikkaa vasen reuna. Viimeiseksi on vuorossa alareuna. Pyöristä kulmia hieman.

 2. Pese ikkuna huolellisesti. Kastele lasi teollisuusspriitä sisältävällä ikkunanpesuaineella ja puhdista ikkunaskraballa
 3. Kuivaa reunat huolellisesti pyyhkeellä
 4. Sumuta lasi kauttaaltaan asennusliuoksella ja käytä ikkunanpesulastaa.
 5. Kuivaa reunat pyyhkeellä uudestaan.
 6. Tee uudestaan kohdasta 4.

  Jos ikkunassa on kumilistat, niitä voi hieman leikata pienemmiksi, jos puuraamit, jätä hieman suurempi toleranssi, sillä niistä voi irrota maalia ja likaa kalvon alle.

 7. Kastele ikkuna asennusliuoksella, kostuta liimapuolta sumutinpullolla samalla kunotat suojakelmua pois.(Tähän tarvitaan kaksi henkilöä, tai käytä viereistä ikkunaa'hengarina')
 8. Käsien tulee olla märät koko ajan, kun pitelet kalvoa ilman suojakelmua.
 9. Pidä liimapinta jatkuvasti märkänä, käännä kalvo ikkunaan päin. Jos ruutu onkuivunut, kastele se uudestaan.
 10. Aseta kalvo oikealle paikalleen ruudulla.
 11. Pitele kalvoa niin ettei se liu'u pois paikoiltaan, kastele kalvo hyvin ja otakumilasta ja aloita veden poistaminen kalvon ja lasin välistä.
 12. Aloita veden poistaminen ylhäältä ja kuivaa yläreuna pyyhkeellä. Vedä lastaa keskeltä kalvoa suoraan alas, vedä sitten sekä ylöspäin, että vasemmalle jaoikealle keskeltä. Vedä sitten lastalla kevyesti koko kalvo läpi.
 13. Toista kohdan 12. toimenpiteet suuremmalla voimalla, muista, että kalvon tulee olla märkä, ettei lastaa vedetä kuivalla kalvolla, jolloin se saattaa vahingoittaa kalvoa.
 14. Toista niin kauan, ettei vettä eikä ilmakuplia ole jäljellä kalvon ja lasin välissä,tarkista huolella. Jos vettä jää liikaa kalvon alle, sinne voi syntyä vesirakkuloita,kun kalvo alkaa kuivua.
 15. Kuivaa kalvo.

Jos ikkuna on leveämpi kuin 152,5 cm, joudut tekemään sauman. Sauma kannattaa tehdä 'luonnolliseen' paikkaan; verhojen kulmaan, hyllyn tasolle tms. Leikkaa kalvosta vähän isompi pala kalvon reunan päälle, asenna tavalliseen tapaan. Leikkaa viivaimen kanssa suora viiva hyvin läheltä saumaa, ota päällimmäinen pala pois, suihkuta vettä kalvolle, kohota kalvoa hieman, kastele lasi alta ja ota alimmainen suikale pois.

Muista aina, että vierekkäin asennettavat palat tulee olla samoin päin otettuna rullasta, sillä muuten tulee sävyeroja.

Auringonsuojakalvon asentaminen voi olla ensikertalaiselle vaikeaa. Jos sinulla on jotain kysyttävää, voit hyvin soittaa meille, autamme sinua mielellämme.

Järjestämme myös SunGard auringonsuojakalvojen asennus- ja myyntikoulutuskursseja.