Takaisin

NEWSLETTER, MARRASKUU 2002
 

Etelä-Suomikin sai ainakin tilapäisesti lumipeitteen viikonlopun aikana. Talvi on vääjäämättä tulossa ennätyslämpimän ja -kuivan kesän jälkeen. Kuiva ja kuuma loppukesä takasivat sen, että tasolasikauppa oli erittäin vilkasta, varsinkin ulkoasennuksia oli paljon. Tässä ensi sesonkia varten hieman kalvoasennusten perusteita. Milloin asennetaan sisäpuolelle ja milloin ulkopuolelle? Kentällä näyttää olevan todella paljon erilaisia käsityksiä siitä, milloin ulkoasennuksia tarvitaan. Hämmennystä lisää se, etteivät kaikki maahantuojat ole tietoisia perussäännöistä, arkkitehdeistä puhumattakaan. Sisäasennus tehdään silloin, kun ikkunat ovat avattavia, eli joko kaksi tai kolme yksinkertaista ikkunaa peräkkäin tai kun sisäikkuna on lämpölasielementti ja ulkoikkuna yksinkertainen. Tällöin kalvo asennetaan ulkoikkunan sisäpintaan. Mikäli kalvo asennetaan sisempiin ikkunoihin, sen lämmöntorjuntakyky laskee 25-30%. Kaksinkertaisiin lämpölasielementteihin voidaan asentaa myös kalvoja, mutta ei tummempaa kuin 35% valoa läpäisevää kalvoa. Ainoa poikkeus on Solar 15, jonka saa asentaa kaksinkertaiseen lämpölasielementin sisäpuolelle, koska se heijastaa niin paljon lämpösäteilyä ulospäin eikä se ime lämpöä liikaa itseensä. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei kalvon asentaminen sisäpuolelle tässä tapauksessa ole lämmöntorjuntatarkoituksessa tehokasta, näkösuojan saa ja isoissa tiloissa se tasaa lämpöä, mutta ikkunan vieressä on entistä kuumempi. Kun kyseessä on kolminkertainen lämpölasielementti, sen sisäpintaan ei saa asentaa mitään värillistä kalvoa!!!! Lasinvalmistajan takuu mitätöityy saman tien ja asennusliike on vastuussa lasin mahdollisesta (ehkä todennäköisestäkin) rikkoontumisesta. Paras juttu, jonka kesällä kuulimme, oli tarjouspyyntö sisäasennuksesta 3k-ikkunoiden sisäpintaan n. 700 m2!!! Maahantuoja oli suositellut sisäasennusta. Emme tiedä, onko keikkaa tehty, mutta jos vahinko olisi päässyt tapahtumaan, siinä ei olisi menettänyt vain asennusliike, vaan koko ala olisi saanut erittäin huonon maineen, Ainoat kalvot, joita 3k-ikkunan sisäpuolelle voi ja saa asentaa, ovat kirkkaat jälkilaminaatit. Pääsääntöisesti suosittelemme ulkoasennusta aina, kun kyseessä on kiinteät lämpölasielementit, mikäli haetaan lämpösuojaa.

Kuinka sitten tietää mikä on 2k ja mikä 3k ikkuna? 2k-ikkunassa on yksi alumiinilista ikkunoiden välissä ja 3k-ikkunoissa kaksi alumiinilistaa, joiden välissä on pieni rako (keskimmäinen ikkuna). Maksuttomassa koulutusmateriaalissamme on yksityiskohtaisemmat ohjeet asiasta. Oppaita saa meiltä veloituksetta. Kannattaa aina soittaa meille, jos on vähänkin epävarma, autamme teitä mielel-lämme löytämään oikean ratkaisun tarpeeseen.

Matkahuoltoasiaa
Olemme heinäkuusta lähtien tehneet Matkahuollon kanssa sopimuksen joka arkipäiväisestä noudosta. Kun tilaatte ennen klo 11, tavarat lähtevät samana päivänä eteenpäin. Mikäli tarvitaan pikatoimituksia, eli tilaus tulee iltapäivällä ja se halutaan lähteväksi samana päivänä, veloitamme normaalin rahtikulun lisäksi 25€.


Uudet kalvot
Saamme joulukuun puoleenväliin mennessä uusia autokalvoja. Valikoimaamme tulee PerformX Emerald 30 ja PerformX Sapphire 30. Nämä kalvot ovat High Performance kalvoja ja väreiltään sininen ja vihreä. Valitettavasti minulla ei ole vielä mallipaloja ko. kalvoista, laitan ne tammikuun Newsletteriin. Tulemme ainakin alkuvaiheessa pitämään varastossa 60,5 ja 91,5 cm leveitä rullia näistä kalvoista. Hinnat ovat samat kuin PerformX Slate 35-kalvolla.
Saamme samaan aikaan taas PerformX Steel kalvoja eli Cobalt-kalvoja varastoon. Aluksi on 50,8 ja 60,5 cm leveitä rullia 05 ja 20% kalvosta. Menekin mukaan voidaan ottaa myös muita kalvoja ja leveyksiä varastoon.

Vuoden viimeiset autokalvokurssit!!!

Takaikkunan talkkikurssi
8.12.2002, hinta
120€

Autokalvotuksen peruskurssi
9.-10.12.2002, hinta €320,- sisältää työkalut ja lounaat.

Varaa paikkasi heti!!!!

Takaisin