Takaisin

 

 

UV Museokalvo 200 SCR PS

Perinteiset auringonsuoja- ja sirpalesuojakalvot ovat melko te- hokkaita suojaamaan taide- esineitä, sisustusta ja vastaavaa UV- säteiltä ja myös osittain haalistumiselta. Tavalliset kalvot päästävät 300- 380 nanometrin alueella noin 1 % UV- säteistä lävitseen, mutta haalistumista tapahtuu myös yli 380 NM alu- eella. Siksi Film Technologies Int. on kehittänyt ns.museokalvon, jossa on erityisiä UV- imeyttimiä(jopa 400 NM), testit osoittavat, että tämä uusi tuote hidastaa kellastumista lähes kaksi kertaa pi- dempään kuin tavallinen kirkas turvakalvo. Kalvo asennetaan la- siin ja koska kalvo on läpinäkyvä, ei kalvoon tai ikkunasta tule- vaan valoon kiinnitä minkäänlaista huomiota.

Tätä kalvoa käytetään menestyksekkäästi museoissa, gallerioissa, näyttelyissä ja huutokauppakamareilla ympäri maailmaa hidasta- maan haalistumista ja värien muuttumista taideteoksissa.

 

UV-säteiden läpäisyvertailu tavallisen UV-suojakalvon ja Museokalvon välillä:

Huomioi! Haalistumista aiheuttavat auringonsäteiden lisäksi myös muut tekijät. Seuraavat tekijät vaikuttavat värien haalistumiseen:

· Ultraviolettisäteet

· Näkyvä valo

· Lämpö ja kosteus

· Kemialliset höyryt

· Materiaalin ikä

· Materiaalin laatu

Lataa pdf tästä